Alte știri

Ion Ceban: Zonele verzi din Chișinău continuă să fie reabilitate. Vrem să întoarcem titlul de „cea mai verde capitală din Europa”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Tot mai multe zone verzi sunt reabilitate în capitală și prezentate publicului larg. Primarul general, Ion Ceban, spune că vrea să întoarcă Chișinăului slava de „cea mai verde capitală a Europei”.

„O bună parte din cele 21 de spaţii verzi au fost reabilitate şi modernizare pe parcursul anului 2020. În alte locaţii, lucrările de amenajare sunt pe ultima sută de metri, altele noi am început să le reabilităm, urmează alte proiecte să începem în curând. Chișinăul trebuie să își recapete faima de cea mai verde capitală a Europei și aici vom depune maxim efort, atât pe partea de spații verzi cât și pe partea de ecologie.

Am construit de la zero unele parcuri precum La Izvor, Alunelul, Aleea Pictorilor, alte zone au foat reparate și reabilitate și la unele continuă lucrările de reparație”, a declarat Ceban în cadrul ședinței Primăriei Chișinău de astăzi.

Edilul mai punctează că pe lângă lucrările de reabilitare a parcurilor, aleilor şi zonelor de pădure-parc, în capitală au fost și sunt reanimate şi scuarurile. Multe dintre ele au fost create de la zero în zone abandonate, neîngrijite, unde erau amplasate ilegal parcări sau construcţii vechi.

„Au fost realizate lucrări de modernizare şi amenajare la Grădina Zoologică din Chişinău şi în parcul Dendrariu. Sunt multe, le numesc pe toate pentru că sunt mândru că se face o muncă enormă, pe lângă lucrul de rutină pe care îl avem zilnic. Şi în acest an continuăm să creăm zone verzi, unde oamenii să poată ieşi la plimbare. Chişinăuienii merită să se odihnească în capitală în parcuri şi scuaruri bine amenajate”, a conchis acesta.

loading...

Comments are closed.