Alte știri

Ion Chicu: ”2020 este un an record privind alocările pentru agricultori, plătite din impozitile cetățenilor”

Pinterest LinkedIn Tumblr

În debutul ședinței, prim-ministrul Chicu a solicitat informații de la ministrul Pavel Voicu despre consecințele protestelor agricultorilor, desfășurate pe parcursul zile de astăzi în centrul capitalei.

Potrivit ministrului, protestatarii au parcat ilegal în fața clădirii Parlamentului 8 tractoare, ignorând somațiile reprezentanților forțelor de ordine. Astfel, 4 carabineri au primit leziuni în urma acțiunilor ilegale ale protestatarilor, fiind preluați de ambulanță pentru îngrijiri medicale. Pe marginea acțiunilor agricultorilor au fost pornite două procese penale.

Premierul Chicu a solicitat reprezentanților instituțiilor de ordine publică să întreprindă toate măsurile necesare pentru asigurarea securității cetățenilor și angajaților acestor instituții. ”Eu nu cred că în autorizația pentru protest, acești protestatari au primit permisiunea să urce cu tractoarele pe scările Parlamentului. Mai ales că aceste tractoare au fost cumpărate din impozitele plătite inclusiv de polițiști, învățători, medici, oameni de cultură. Vă rog frumos să aveți grijă de sănătatea polițiștilor și nu permiteți nimănui să-i calce cineva cu tractoarele”, a spus premierul.

Ion Chicu a menționat că 2020 a fost un an record privind suma alocărilor din Bugetul de Stat pentru agricultori, aceasta depășind 1 miliard 280 milioane de lei: „Niciodată în istoria Republicii Moldova, chiar și în ani mulți mai buni ca acesta, nu au fost alocați atâția bani din impozitele oamenilor. Eu nu cred că societatea noastră își dorește în continuare să luăm bani de la învățători și medici ca să le plătim liderilor agrari”, a conchis premierul.

Citește și: Guvernul a aprobat două proiecte pentru sporirea protecţiei sănătăţii și securității angajaților

loading...

Comments are closed.