Alte știri

Ion Chicu a avut o discuție telefonică cu omologul său rus, Mihail Mișustin

Pinterest LinkedIn Tumblr

Premierul Ion Chicu a purtat o discuție telefonică cu prim-ministrul Federației Ruse, Mihail Mișustin. Oficialii au vorbit despre progresele realizate pe agenda bilaterală și oportunitățile de dezvoltare și consolidare a relațiilor moldo-ruse în diverse domenii de interes reciproc.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În cadrul discuției, Ion Chicu a mulțumit omologului său rus pentru acordarea ajutorul financiar nerambursabil în valoare de 275,0 milioane ruble rusești, oferit de Guvernului Federației Ruse agricultorilor din țara noastră care au avut de suferit de pe urma calamităților naturale. De asemenea, s-a discutat și despre ajutorul umanitar acordat de Federația Rusă în perioada pandemiei, dar și despre lotul de vaccin antigripal livrat Republicii Moldova.

Șefii Guvernelor și-au exprimat interesul reciproc pentru impulsionarea relațiilor comerciale ce vizează parteneriatul de cooperare dintre cele două state și s-a accentuat importanța restabilirii volumului de schimburi comerciale moldo-ruse cu livrarea produselor autohtone pe piața rusă.
Premierii au făcut un schimb de opinii privind reuniunea Consiliului interguvernamental eurasiatic care va avea loc în format online pe parcursul săptămânii curente.

loading...

Comments are closed.