Ion Chicu a avut o întrevedere cu șefa BERD, Angela Sax. Despre ce au discutat aceștia

Banca Europeană pentru Investiții și Dezvoltare (BERD) a adoptat un pachet de măsuri de suport pentru statele afectate de COVID-19, inclusiv Republica Moldova.

Suma totală, prevăzută pentru aceste țări este de 21 de miliarde de euro. Anunțul a fost făcut de șefa BERD în Moldova, Angela Sax, în cadrul unei discuții cu premierul Ion Chicu.

BERD propune un set de măsuri pentru a susține afacerile și pentru a conserva locurile de muncă în industriile producătoare și agrobusiness. De asemenea, va fi susținută reziliența afacerilor prin oferirea lichidităților urgente. Proiectele vor fi derulate pe parcursul anilor 2020-2021.

Premierul a vorbit și despre proiectul de constituire a infrastructurii necesare pentru colectarea și procesarea deșeurilor solide în trei regiuni. În acest scop Banca Europeană de Investiții a confirmat finanțarea în mărime de 25 de milioane de euro. Alte 25 de milioane de euro ar putea fi alocate de către BERD.

Chicu și Sax au discutat și despre proiectul susținut de BERD de reabilitare a infrastructurii feroviare și proiectul de investiții în modernizarea infrastructurii energetice și interconectarea cu rețelele electrice din România.

Citește și: Termenul de înscriere la concursul „Marca comercială a anului” a fost extins

Total
0
Shares
Total
0
Share