Alte știri

Ion Chicu a încurajat autoritățile publice locale pentru a se implica activ în atragerea investitorilor în cadrul PIM

Pinterest LinkedIn Tumblr

Aflat în vizită de lucru în teritoriu, șeful Guvernului a inspectat etapa de pregătire a Platformei Industriale Multifuncționale din Cimișlia. Prim-ministrul s-a deplasat la terenul destinat pentru construcția Platformei.

Iulia Costin, directorul general al ODIMM a informat premierul că pentru crearea PIM a fost identificat un teren cu suprafața de 7 ha în intravilanul orașului Cimișlia. Aceasta dispune de o amplasare favorabilă cu conexiune la drumul național R3 și este în apropiere de Parcul Industrial Cimișlia, dar și de hotarul cu Ucraina. Până în prezent au fost elaborate proiectele pentru conectarea la rețelele utilitare.

Ion Chicu a încurajat autoritățile publice locale pentru a se implica activ în atragerea investitorilor în cadrul PIM, întrucât aceasta va contribui la dezvoltarea economiei în regiune. „Fără acțiuni concrete pentru dezvoltarea economiei nu vom reuși să creștem condițiile de trai în țară și să oprim migrația tinerilor. De aceea, trebuie să ne concentrăm toate eforturile în această direcție pentru ca să oferim locuri de muncă, dar și condiții avantajoase pentru oamenii din zonele rurale”, a precizat premierul.

Președintele raionului Cimișlia, Mihai Olărescu a apreciat inițiativa Guvernului de a investi în crearea Platformelor industriale Multifuncționale: „PIM-ul din Cimișlia va contribui la crearea afacerilor noi și la creșterea de investiților locale. Ne bucurăm că există astfel de proiecte pentru susținerea Întreprinderilor Mici și Mijlocii”.

Totodată, autoritățile publice locale intenționează să construiască și o Zonă Economică Liberă în regiune și să creeze și un Incubator de afaceri pentru 17 agenți economici din orașul Cimișlia.

Prim-ministrul a discutat cu unii agenți economici prezenți la eveniment privind condițiile de activitate, dar și necesitățile pentru dezvoltarea afacerilor în regiune.

Citește și: VIDEO // Ion Chicu: „Mă bucur că la Ceadîr-Lunga sunt potențiali investitori care își vor lansa afaceri în cadrul PIM”

loading...

Comments are closed.