Oficial

Ion Chicu a inspectat punctul de trecere a frontierei Leușeni

Pinterest LinkedIn Tumblr

În seara zilei de 22 decembrie, ora 21:00, Premierul Chicu a inspectat punctul de trecere a frontierei Leușeni. Pentru a evalua situația, la fața locului a venit și Viceprim-ministrul Pușcuță, în subordinea căruia este Serviciul Vamal.

Vizita Premierului s-a produs ca rezultat al mai multor semnalări despre traficul aglomerat la intrarea în țară, prin postul vamal Leușeni. De obicei, punctul de trecere este traversat zilnic de circa 800 de automobile și 7 mii de oameni. Ieri, pînă la orele 17:00 s-au procesat peste 1200 de unități de transport și peste 15 mii de oameni.

Premierul a fost informat că Serviciul Vamal și Poliția de Frontieră au un plan comun de măsuri pentru asemena situații, care este pus în aplicare. Serviciile activează cu eficiență maximă, antrenând resursele umane necesare. În prezent, la postul vamal Leușeni sunt utilizate 8 piste pentru mașinile care intră în țară, comparativ cu 3 câte sunt în regim normal de lucru.

Prim-ministrul a discutat cu mai mulți oameni care revin acasă de sărbători. La ora inspectării, în postul vamal, timpul de așteptare al automobilelor era de circa 30-40 minute. În rând fiind circa 100 de automobile.

Șeful Guvernului a solicitat conducătorilor serviciilor să mențină capacitățile de procesare, astfel încât timpul de trecere a frontierei sa fie minim, totodată fiind respectate toate procedurile legale.

loading...

Comments are closed.