Ion Chicu a participat la o ședință organizată de veterani

Prim-ministrul Ion Chicu a participat astăzi la şedința Consiliului Național pentru problemele veteranilor. La ședința, prezidată de Eduard Maica, președintele Uniunii Veteranilor, au participat reprezentanți ai 11 organizații de veterani, peste 150 de oameni din toate raioanele țării, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

În cadrul ședinței, au fost abordate problemele confruntate de veterani, printre care accesul la servicii medicale, la tratament balneosanatorial, problema asigurării medicale a veteranilor neangajați în câmpul muncii etc. A fost discutată eficiența activității Consiliului pentru problemele veteranilor pe lângă Prim-ministru și oportunitatea creării unei structuri în cadrul Guvernului, preocupate doar de problemele veteranilor. Vorbitorii au condamnat comportamentul abordat de participanții la acțiunile din data de 2 martie, menționând că acea acțiune și acel comportament nu îi reprezintă.

Premierul a vorbit despre măsurile întreprinse de Executiv pentru susținerea veteranilor. A fost aprobat proiectul de lege care prevede acordarea poliței medicale gratuite veteranilor neangajați în câmpul muncii. A fost dublată mărimea indemnizațiilor pentru văduvele veteranilor și mărite alocațiile pentru serviciile medicale.

„Soluționăm problemele în măsura posibilităților. Încasările la buget, în perioada ianuarie-februarie 2020, sunt cu 1,2 miliarde mai mari decât în perioada similară a anului 2019. În special, au crescut încasările Serviciului Vamal – cu 25% mai mult comparativ cu 2019. Aceşti bani ne vor permite soluționarea mai multor probleme sociale, inclusiv ale veteranilor. Am alocat suplimentar 174 mln de lei pentru majorările indemnizațiilor. În prima etapă, plățile vor creşte de la 100 la 300 de lei. Până la sfârşitul anului vom ajunge la 500 de lei”, a menționat Ion Chicu.

Citește și: Ministrul Viorica Dumbrăveanu îndeamnă călătorii să îndeplinească corect fișele epidemiologice ce țin de controlul COVID-19

Total
0
Shares
Total
0
Share