Ion Chicu a vorbit cu Ambasadorul Lituaniei despre abuzurile guvernării PAS

Astăzi, liderul PDCM, Ion Chicu, a avut o întâlnire cu Ambasadorul Lituaniei, Tadas Valionis, pentru a discuta situația politică și socială actuală din țară.

În cadrul discuțiilor, Chicu a exprimat recunoștința pentru sprijinul constant al Lituaniei în perioada pandemiei și a subliniat îngrijorările sale legate de respectarea normelor democratice în Republica Moldova.

“Abuzurile guvernării PAS în alegerile locale din toamna trecută sunt profund îngrijorătoare”, a declarat Chicu, aducând în discuție presiunile asupra presei neafiliate PAS și persecutarea opoziției politice.

”Am avut astăzi o întrevedere cu Dl Tadas VALIONIS, Ambasadorul Republicii Lituania în Republica Moldova! La întrevedere a participat și Dl Fadei Nagacevschi – vicepreședinte PDCM!

Profitând de ocazie, i-am adus Dlui Ambasador mulțumiri pentru suportul acordat de țara sa Republicii Moldova, inclusiv în perioada pandemică.

L-am informat pe Dl Tadas Valionis despre situația îngrijorătoare în domeniul respectării normelor democratice și statului de drept în Republica Moldova, în special despre abuzurile guvernării PAS în cadrul alegerilor generale locale din toamna acestui an, despre dezmățul guvernării în privința presei neafiliate PAS, persecutarea oponenților politici, etc. I-am comunicat Dlui Ambasador și despre efectele reale ale “reformei justiției” promovate de PAS, dar și despre corupția și lipsa de transparență în utilizarea banilor publici, pe fonul creșterii datoriei de stat a Republicii Moldova.

La rândul său, Dl Ambasador al Republicii Lituania la Chișinău a exprimat sprijinul țării sale pentru Republica Moldova și cetățenii săi prin diferite proiecte, care au drept scop îmbunătățirea nivelului de viață în țara noastră. Mai multe proiecte sunt și vor fi sprijinite de Lituania în Republica Moldova, inclusiv pentru susținerea localităților din țară. Evident, fără nicio discriminare în funcție de opțiunea exprimată de locuitorii unei localități sau alta în cadrul recentelor alegeri.

La finalul întrevederii, am venit cu sincere urări de bine pentru poporul lituanian în anul nou 2024, exprimând speranța, că pe continentul european vor dăinui pacea, democrația și echitatea!”, a declarat Chicu despre discuția cu Ambasadorul Lituaniei.

Amintim că reprezentanții PAS și-au rezervat dreptul de a nu răspunde la apelurile și mesajele redacției noastre. Cu toate acestea, reacția formațiunii poate fi expediată la adresa noastră indicată în informația publică despre noi.

Total
0
Shares
Total
0
Share