Ion Chicu denunță derapajele anti-democratice ale guvernării actuale și critică referendumul inițiat de Maia Sandu

Ion Chicu, președintele Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), a avut astăzi, 9 iulie 2024, o întâlnire oficială cu Excelența Sa, Ambasadoarea Regatului Unit în Republica Moldova, Fern Horine. La întâlnire a participat și vicepreședintele PDCM, Fadei Nagacevschi.

În cadrul întrevederii, Ion Chicu a mulțumit guvernului britanic pentru sprijinul acordat Republicii Moldova de-a lungul anilor. “Am informat oficialul britanic despre situația din Republica Moldova, inclusiv despre derapajele grave anti-democratice ale actualei guvernări”, a declarat Chicu.

De asemenea, președintele PDCM a prezentat poziția partidului cu privire la alegerile prezidențiale din acest an, menționând că formațiunea va avea propriul candidat, în persoana sa. “Am informat diplomatul britanic despre regretul nostru, că președinta actuală a țării utilizează în scopuri personale dezideratul moldovenilor de a se integra în spațiul european, inițiind referendumul constituțional”, a adăugat Chicu. El a subliniat că PDCM nu va susține această inițiativă a Maiei Sandu, deoarece consideră că schimbarea Constituției în acest mod distruge ordinea constituțională a statului.

Ambasadoarea Fern Horine și-a exprimat interesul pentru evoluțiile proceselor din Republica Moldova, inclusiv reforma justiției și riscurile legate de ingerința externă în treburile interne ale țării. De asemenea, ea a reiterat determinarea guvernului britanic de a continua să acorde suport Republicii Moldova.

În final, participanții la întrevedere au agreat asupra menținerii unui dialog permanent între părți.

Total
0
Shares
Total
0
Share