Ion Chicu: Din anul 2021, antreprenorii vor beneficia de facilități fiscale pentru angajarea persoanelor revenite de peste hotare

Ion Chicu a efectuat o vizită de inspecție la șantierul de reconstrucție a drumului național Basarabeasca – Ceadîr-Lunga. Traseul a fost renovat pe o lungime de 12,4 km și dispune de 2 benzi de circulație. Premierul a fost informat că lucrările s-au executat în proporție de 90  la sută. În continuare, urmează executarea marcajului rutier și instalarea indicatoarelor rutiere.

Șeful Guvernului a menționat că dezvoltarea infrastructurii rutiere este una din prioritățile de bază ale Executivului. Astfel, reparația drumului național va asigura condițiile de circulație necesare locuitorilor, cât și va determina atragerea investitorilor. „Ne bucură faptul că în cadrul Programului „Drumuri bune” activează companii locale, acest lucru înseamnă crearea locurilor de muncă, impozite plătite la stat, înseamnă un imbold pentru tot lanțul valoric al economiei”, a spus Ion Chicu.

La fel, premierul a informat antreprenorul care executat lucrările, despre inițiativa Guvernului de a diminua cheltuielile agenților economici, stimulând angajarea a cât mai multor persoane apte de muncă.  Astfel, în anul 2021, antreprenorii care vor angaja la serviciu persoane care în ultimii 3 ani nu au muncit în țara noastră, vor fi subvenționați pentru impozitele plătite pentru o perioadă de 12 luni. „Prin astfel de proiecte ne  propunem să chemăm moldovenii de peste hotare acasă. De asemenea, este și o măsură de a încuraja agenții economici să angajeze aceste persoane”.

Bașcanul Găgăuziei a precizat că infrastructura drumurilor este unul din cele mai importante elemente care contribuie la reîntoarcerea tinerilor în localități. „Acest proiect este unul dintre cele mai costisitoare, realizat până acum în regiune. Suntem convinși că infrastructura drumurilor va crește nivelul de viață în toate localitățile și va impulsiona industrializarea Găgăuziei”, a spus Irina Vlah.

Lucrările de reabilitare a drumului au început în luna mai, iar termenul limită de dare în exploatare este luna decembrie a acestui an. În cadrul proiectului au fost efectuate lucrări de drenaj, de amenajare a bordurelor, dar și a platformelor în stațiile de așteptare ș.a.

Suma contractului constituie circa 74 de milioane lei, dintre care în acest an au fost valorificate peste 70 de milioane de lei. Mijloacele au fost prevăzute cadrul Programului de reparație a drumurilor publice naționale pentru 2020.

Citește și: Modernizarea satelor este o prioritate pentru candidatul la funcția de președinte, Igor Dodon

Total
0
Shares
 
Total
0
Share