Ion Chicu, în contextul licitației scandaloase de la Aeroport: E uimitor cum Maia Sandu s-a înconjurat cu asemenea coțcari

newsmaker.md

„Sub presiunea învinuirilor grave care i se aduc în legătură cu tentativa de a concesiona fraudulos cele mai profitabile active ale aeroportului, Andrei Spînu încearcă să manipuleze opinia publică”. Declarația aparține fostului premier, Ion Chicu, care a adăugat că „nimeni nu pune la îndoială necesitatea alungării lui Șor din aeroport”, însă „de ce se concesionează din nou fraudulos aceste spații”, a scris Ion Chicu, citat de ziua.md

„Andrei Spînu trebuia să preia spațiile comerciale de la Șor încă în toamna anului 2022, după decizia Curții de Apel. De ce n-a făcut-o până acum? Simplu, avea nevoie de timp pentru „a aranja” o nouă concesionare frauduloasă. Sub presiunea învinuirilor grave care i se aduc în legătură cu tentativa de a concesiona fraudulos cele mai profitabile active ale aeroportului, Spînu încearcă să manipuleze opinia publică. Nimeni nu pune la îndoială necesitatea alungării lui Șor din aeroport – de asta am reziliat în 2020 Contractul de concesiune. Dar întrebarea este alta – de ce se concesionează din nou fraudulos acele spații? Faptul că aceste active au fost (tot de ei) concesionate lui Șor în 2013 poate fi o scuză pentru a fura din nou statul? În general, e uimitor cum Maia Sandu s-a înconjurat cu asemenea coțcari. Uimitor pentru acei care n-o cunosc. Nu și pentru mine”, a scris Ion Chicu.

Luni, în cadrul emisiunii „În profunzime” de la Pro TV, ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, i-a numit „șarlatani” pe cei care critică modul în care este organizată licitația pentru înstrăinarea spațiilor comerciale din Aeroportul Internațional Chișinău. Potrivit lui, aceștia ar fi finanțați de „grupul criminal Șor”, cu scopul de a destabiliza situația. Referitor la acuzația că ar fi aranjat lucrurile în așa fel, încât să fie favorizată o companie anume, el a spus nu are nicio legătură cu agentul economic respectiv.

„Eu nu am nicio treabă cu această companie, să fie foarte clar. Nu m-am întâlnit niciodată cu reprezentanții acestei companii. Nu știu cine sunt ei, cine sunt cei din România, unde își au oficiul ș.a.m.d. Nu am avut nicio discuție, nici telefonică, nici prin internet. Toate speculațiile din spațiul public referitoare la afilierea mea sau anumite acțiuni pe care le face ministerul referitor la această companie sunt un fals. Și am să rog pe toată lumea să se oprească din a distribui falsuri”, a declarat Andrei Spînu, la emisiunea „În Profunzime”, de la PRO TV Chișinău.

Total
0
Shares
Total
0
Share