Ion Chicu: “Nu au existat discuţii despre înlocuirea unor miniştri din Guvern”

Prim-ministrul Ion Chicu afirmă că nu a participat la vreo discuție privind creare a unor alianțe și coaliții între Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și Partidul Democrat.

Totodată, oficialul afirmă că nu au existat discuții despre înlocuirea unor miniștri din actualul cabinet de miniștri.

„Ședința la care am participat în Parlament cînd a fost conducerea ambelor partide a fost destinată strict unei informări despre activitatea Guvernului, despre ce facem cu proiectele pentru care la data de 14 noiembrie ambele partide au votat în susținerea acestui Guvern. Despre coaliții, dar mai ales despre partajări de portofolii sunt încercări de a nimeri în politică”, a declarat prim-ministrul Ion Chicu în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4, cu referire la declarațiile recente al fostului fruntaș democrat Andrian Candu.

Ion Chicu spune că discuțiile politice despre ce funcții se oferă și ce nu se oferă sînt premature, iar dacă partidele vor începe discuții despre crearea unor alianțe el va afla din presă. Totuși, nicio modificarea privind componența Guvernului nu va fi bătută în cuie, dacă acesta în calitatea sa de prim-ministru nu se va expune asupra candidaților.

„Discuții cu Partidul Democrat au loc, uneori particip și eu, dar se discută numai despre susținerea potențială a proiectelor cu care Guvernul vine în Parlament. La sfîrșit de martie trebuie să venim cu o rectificarea mare a bugetului pentru 2020 deoarece este vorba despre toate investițiile în infrastructură. Acestea sînt proiecte care trebuie discutate cu orice deputat, dar în prezența mea nu s-au discutat posibile reconfigurări și alianțe ”, a afirmat Ion Chicu.

Citește și: Premierul va interzice majorarea prețului la măștile medicinale

Total
0
Shares
Total
0
Share