Ion Chicu: Poate este momentul potrivit astăzi ca intelectualii să-și spună părerea cu voce tare?!

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat că mai multe universități vor fi comasate într-un proces de reorganizare și modernizare a sistemului de învățământ superior.

Ion Chicu, ex-premierul Republicii Moldova, președinte al Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, speră că este doar o viziune a Ministerului și este propusă spre consultarea opiniei publice.

”Eu sper că e doar o viziune a Ministerului care va fi dezbătut cu oamenii din domeniu și vor avea posibilitatea să se expună și să se țină cont de expertiza celor din domeniu”, susține Chicu.

Însă, din câte vedem, autoritățile doresc să implementeze ”reforma” chiar de la începutul anului de studii 2022-2023.

Potrivit liderului PDCM, ”ar fi bine să reapară ceea ce lipsește astăzi cu desăvârșire – rolul intelectualității. În universități este mediu academic care ar trebui să aibă voce tare în societate”.

”În ultima perioadă, după ce s-au dezamăgit de mai multe ori, intelectualii noștri preferă să stea în expectativă”, declară Ion Chicu.

Nu are poporul nici o șansă dacă floarea națiunii stă deoparte și așteaptă. Poate aici vor ieși în evidență, vor manifesta activism, vor încerca să-și apere poziția. Poate acum este momentul când să ieșiți în evidență, îndeamnă Chicu.

Nu poți să consideri un popor demn de a avea demnitate și statalitate, de a avea un viitor dacă nu are o coloană vertebrală.

Noi avem profesioniști în diverse domenii, dar așteaptă și nu se implică. Intelectualii dezamăgiți nu mai vor să se frigă cu politica, dar pe seama cui am lăsat politica? Pe seama celor din Parlament care joacă Tetris sau a celor care nu poate scri până nu-i spune celălalt?

Ion Chicu crede că ”oamenii de valoare stau deoparte, dar poate este momentul potrivit să vă spuneți opinia cu voce tare. Poate vă vor auzi măcar pe dumneavoastră, căci i-ați susținut cel mai mult în campania electorală”, declară liderul PDCM, Ion Chicu.

Total
0
Shares
Total
0
Share