Alte știri

Ion Chicu: „S-a terminat cu drama politică în Moldova”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Premierul Ion Chicu a declarat, pentru euronews.com, că Republica Moldova și-a luat angajamentul să fie anul 2020 unul al creșterii, al reformelor și al transformării, informează Telegraph.md

Ion Chicu afirmă că în sfârșit Parlamentul, Guvernul și Președinția , instituțiile politice principale din stat, colaborează pentru a-și îndeplini responsabilitățile față de cetățeni.

Prim-ministrul este convins că integrarea UE reprezintă cea mai mare șansă a Moldovei de a-și transforma instituțiile și practicile și promite că  se va lucra în continuu împreună cu Comisia Europeană, Parlamentul European și alte forumuri pentru a stimula investițiile, a consolida democrația și statul de drept și a face țara mai atractivă pentru investițiile străine.

Chicu e de părere că este necesară o abordare mai pragmatică, o atenție mai mare asupra rezultatelor, aspectele politice venind pe locul doi.

Unul dintre obiectivele importante ale prim-ministrului este și încheierea unui noi acord cu Fondul Monetar Internațional, în care să fie reflectate prioritățile sociale și economice ale țării noastre.

„Mă bucur să raportez că Moldova a lăsat în urmă infracțiunile politice sterile și a intrat într-o nouă fază. Vom guverna fără nicio părtinire partizană și avem garanții că mandatul nostru ca tehnocrați și profesioniști va fi respectat, iar planurile noastre de reformă vor fi susținute. Cu pragmatism, competență și atenție la reforme pe termen lung și investiții îndreptate spre un nivel de viață mai bun pentru fiecare moldovean, putem arăta că Moldova înseamnă afaceri. Te invit să fii nu numai martor, ci și partener în drumul nostru, cel al transformării pozitive.”, a declarat Ion Chicu.

Citește și: FOTO // Întrevedere între Pavel Filip și ambasadorul Poloniei la Chișinău, Bartłomiej Zdaniuk. Despre ce au discutat aceștia

Comentați știrea

loading...

Comments are closed.