Politic

Ion Iovcev a fost restabilit în funcția de director interimar al Liceului „Lucian Blaga” din Tiraspol

Pinterest LinkedIn Tumblr

Potrivit Hotărârii Judecătoriei Chișinău, sediul Rîșcani, din 6 mai 2022, a fost anulat Ordinul nr. 847-p din 16.06.2021 cu privire la încetarea contractului individual de muncă cu Ion Iovcev și s-a dispus restabilirea dumnealui în funcția de director interimar al Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Tiraspol, cu posibilitatea achitării unui salariu mediu pentru absența forțată de la lucru, informează Telegraph.md, cu referire la comunicatul de presă al MEC și hotărârea instanței de judecată.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit materialelor cauzei, actuala conducere a Ministerului Educației și Cercetării nu a recunoscut acțiunea, iar cauza a fost examinată până la emiterea hotărârii de judecată. Hotărârea poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Chișinău.

”Anulează ca fiind ilegal Ordinul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al RM nr.847-p din 16.06.2021 ”Cu privire la încetarea contractului individual de muncă cu dl Iovcev Ion, directorul interimar al Liceului Teoretic ”Lucian Blaga” din Tiraspol”.

Se explică pârâtului Ministerul Educației și Cercetării al RM că prezenta hotărâre constituie temei pentru pârât pentru calcularea și achitarea imediată reclamantului Iovcev Ion a unui salariu mediu pentru absența forțată de la lucru”, a decis instanța, dar fiind declarată inadmisibilă solicitarea privind achitarea prejudiciului moral în mărime de 1 leu.

În cadrul întrevederii pe care a avut-o astăzi ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală cu Ion Iovcev, oficialul a prezentat scuzele de rigoare pentru modalitatea în care au fost încetate raporturile de muncă cu directorul liceului.

La examinarea cauzei în instanță, Ministerul Educației și Cercetării a informat că, în urma analizei ordinului de concediere a domnului Iovcev, din punct de vedere obiectiv, nu au fost prezentate și nu au fost identificate premise care să poată justifica necesitatea sau oportunitatea ordinului respectiv.

Potrivit cererii depuse, Ion Iovcev va prelua interimatul funcției, începând cu 16 mai 2022.

Amintim că Ion Iovcev a fost destituit din fruntea Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Tiraspol printr-un ordin semnat de către ministrul Educației Maia Sandu, de atunci asigurând interimarul, post din care a fost destituit prin ordinul semnat de către ministrul Educației Lilia Pogolșa.

loading...

Comments are closed.