Actual

Ion Ștefăniță a fost convins sa renunțe la intenția de a face greva foamei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Directorul interimar al Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, Ion Ștefăniță a fost convins sa renunțe la intenția de a face greva foamei. Contactat de IPN, a spus că așteaptă reacția Ministerului Culturii la presiunile pe care le-a acuzat că se fac asupra sa.

„Văd că nu am primit nicio reacție din partea ministerului referitor la mai multe note informative la care am răspuns ca urmare a ieșirii în teren și, respectiv, la controlul care a început în cadrul Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor pe data de 1 noiembrie. De atunci nu s-au mai prezentat verificatorii lor. […] Acum aștept reacția ministerului”, a declarat Ion Ștefăniță.

La finele săptămânii trecute, Ion Ștefăniță, acuza presiuni asupra Agenției și asupra persoanei sale și spunea că, dacă acestea nu vor înceta, va intra în greva foamei. El a declarat atunci pentru IPN că presiunile vin din partea actorilor ierarhic superiori, în concret, Ministerul Culturii și ex-ministra Liliana Nicolaescu Onofrei. Scopul final ar acestor presiuni ar fi revocarea sa din funcție.

loading...

Comments are closed.