Politic

Ion Sturza propune restabilirea legii lui Plahotniuc: ”Să anunțăm o amnistie a averilor care nu pot justificate”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ion Stuza, despre care se spune că este un alt consilier din umbră al Maiei Sandu, propune să fie restabilită legea lui Plahotniuc cu privire la amnistierea averilor care nu pot fi justificate, pentru a fi identificat un punct ”0” în lupta cu corupția.

Pe Facebook, Sturza spune că noua guvernare trebuie să aibă un moment ”0”, iar acesta trebuie să înceapă cu o amnistie a averilor care nu pot justificate cu declarația preventivă și documentată a valorii și plata unei taxe unice de 10%.

”Vedem deja multă „selecție”. Mult mai înțelept ar fi să schimbăm puțin tactica. E nevoie de momentul „0”. În primul rând, să anunțăm o amnistie a averilor care nu pot justificate cu declarația preventivă și documentată a valorii și plata unei taxe unice, să zicem de 10%. Cei care se simt cu musca pe căciulă, în urma analizei autorităților, trebuie să plece din sistem benevol într-un interval de timp determinat. Alternativa – „băgați” în „îmbogățirea ilicită”. Cei „pocăiți” ar putea să-și continue activitatea cu condiția că, la prima abatere, pedeapsa se va dubla. Războiul de uzură „cu toți” este un drum spre pierzanie. Nu vom obține dreptate socială și nici suport practic de la populație. Vezi cazul Orhei – Bălți”, a scris Sturza.

O astfel de lege a inițiată și votată la propunerea Vlad Plahotniuc, în 2018. Noua lege a fost criticată de actual guvernare și de pretinsa societate civilă, iar în 2019 a fost anulată de către guvernarea ACUM.

loading...

Comments are closed.