Politic

Ion Sturza și Viorel Țopa cer demisia lui Vadim Bînzan, după ce Aeroportul Chișinău a fost vândut către Rothschild

Pinterest LinkedIn Tumblr

Joi s-a anunțat oficial despre finalizarea procesului de cumpărare a cotei de 95% din Avia Invest SRL, compania concesionară a Aeroportului internațional Chișinău de către NR Investments Ltd (firma familiei Rothschild). Potrivit declarației noilor proprietari, tranzacția s-a încheiat pe 28 august curent, cu acceptul premierului moldovean Maia Sandu și a ministrului Economiei Vadim Brînzan.

Drept reacție, mai multă lume a cerut demisia ministrului Brînzan, fiind pricipalul acuzat din guvernul ACUM-PSRM că nu a fost în stare să oprească această tranzacție dubioasă.

Ca cetățean a acestui stat, cer imperativ demisia ministrului Vadim Brinzan. Deocamdată …”, a scris Ion Sturza pe facebook. Și omul de afaceri Viorel Țopa din Germania a venit cu un mesaj similar: „Ori avem așa un ministru, ori aeroport. Nu-i putem avea pe ambii”. 

La moment, Vadim Bînzan nu a venit nici cu o reacție publică vizavi de revindecările celor care îi cer să plece din funcție. De precizat că pe de o parte premierul Maia Sandu spune că Guvernul nu a coordonat tranzacția cu firma offshore, pe de altă parte au apărut informații că Brînzan s-a văzut în august de două ori cu Rothschild. 

loading...

Comments are closed.