Ion Sula, mesaj pentru șefii MAI, IGP și IGPF: „Dacă nu aveți curajul să vă dați demisia, măcar apucați-vă de lucru”

În ultima vreme, spațiul public este inundat de știri despre implicarea angajaților structurilor din cadrul Ministerului de Interne în tot felul de incidente și accidente extrem de grave, soldate cu pierderea de vieți omenești, atrage atenția Ion Sula, liderul Partidului Social Demkxeat European.

“Acest lucru demonstrează că la Ministerul de Interne și în cadrul structurilor subordonate acestei instituții, fie că vorbim de Poliția de Frontieră (IGPF) sau Inspectoratul General al Poliției (IGP), avem o gravă problemă de management.

Suntem siguri că nu sunt niște coincidențe la mijloc, ci mai degrabă aceste instituții se confruntă cu o gravă problemă de conștientizare a faptului că polițiștii sunt cei care în primul rând trebuie să respecte legea și care trebuie să fie niște repere în societate.

Ceva nu merge bine, iar imaginea poliției are foarte mult de suferit de pe urma acestor cazuri. Iar atunci când ceva nu merge bine, lucrurile trebuiesc schimbate. Însă, judecând după modul în care guvernarea îi protejează pe cei care i-au numit în funcții cheie și știind cât de tare se țin de fotolii șefii IGP și IGPF, suntem siguri că demisii nu vor urma, așa cum ar fi fost normal să se întâmple, de altfel.

Totuși, Partidul Social Democrat European solicită ministrului de Interne, Adrian Efros, precum și șefilor celor două instituții să conștientizeze, măcar în al 12-lea ceas, că starea lucrurilor este extrem de gravă și ar cam trebui să se apuce de lucru. Dacă nu vă pasă de imaginea poliției, măcar ar trebui să vă pese de viețile omenești pierdute prematur din cauza atitudinii de care ați dat dovadă până acum”, a declarat într-o înregistrare video președintele PSDE, Ion Sula.

Total
0
Shares
Total
0
Share