Ion Sula, președintele PSDE: Programul „Satul European”, un instrument folosit exclusiv în interesele politice ale PAS

Toată campania electorală a PAS și, în general, modul lor de guvernare se bazează pe minciuni. Mint cu atâta nerușinare, încât îți vine greu să crezi că așa ceva este posibil. Una dintre cele mai grave și nerușinate minciuni, pe care o învârt, de dimineața până seara, este așa-numitul program guvernamental „Satul European”.

În primul rând, acesta este un instrument folosit exclusiv în interesele politice ale PAS, dar cel mai grav este că fondurile pe care le utilizează sunt bani publici, colectați din taxe și impozite, sau ajutoare din partea partenerilor externi, acordate cetățenilor moldoveni, nu partidului de la putere.

„Un exemplu clar, care confirmă acest lucru, este și raionul Ialoveni unde toate proiectele din cadrul programului „Satul European”, câștigate de primari din alte partide, inclusiv Partidul Social Democrat European, sunt blocate, din cauză că Guvernul nu alocă banii promiși, iar motivul nici măcar nu-l ascund – nu ești cu PAS, nu primești finanțare, chiar dacă respecți toate condițiile. Și așa se întâmplă peste tot”, a declarat președintele PSDE, Ion Sula.

Potrivit lui, culmea este că PAS utilizează abuziv nu doar banii publici, dar și toate resursele administrative. Spre exemplu la Ialoveni, deputatul PAS responsabil de acest raion, Petru Frunze, s-a transformat în deputat de Puhoi, care este, apropo, satul lui de baștină, deoarece a direcționat toate fondurile destinate întregului raion în această localitate. „Discriminare pe față, obraznică și urâtă, sub orice critică. Pretențiile mele nu-s față de oamenii din Puhoi, eu cred că ei merită să trăiască mai bine. Dar și ceilalți oameni merită și PAS n-are niciun drept să-i defavorizeze în asemenea hal.

Sper foarte mult că oamenii din Ialoveni vor avea grijă, la alegeri, să-i pedepsească pe acești mincinoși”, a conchis liderul social-democrat.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share