Ipocrizie: Deși luptă contra discriminării pe bază de limbă vorbită, Consiliul de Egalitate publică comunicat doar în limba română

consiliul pentru egalitate, egalitate moldova, discriminare moldova, politist limba romana, politist gaguzia, minoritati etnice moldova
 

Consiliul pentru egalitate, un ONG care-și pune scopul să lupte cu discriminarea a luat apărarea șoferului care a refuzat să vorbească limba română, spunând că de fapt, vinovat pentru situația creată este polițistul care nu a dorit să comunice în limba rusă cu șoferul care a încălcat Regulamentul Circulației Rutiere.

În acest sens, a fost publicat un comunicat de presă în care s-a încercat explicarea conform legii a acestui incident. Consiliul pentru egalitate afirmă că refuzul polițistului de a vorbi în limba rusă cu șoferul care i-a cerut acest lucru este o încălcare, chiar dacă nu este obligatoriu ca un angajat al Poliției Naționale să fie automat și cunoscător al limbii ruse, care nu este obligatorie în momentul angajării.

Această reacție a venit în ciuda faptului că majoritatea intternauților și a moldovenilor în general au apărat polițistul și au condamnat comportamentul șoferului care în ciuda faptului că a recunoscut că este cetățean al Republicii Moldova, a continuat să ceară să i se adreseze în limba rusă, chiar dacă limba oficială, conform unei decizii a Curții Constituționale este limba română.

Faza amuzantă este că acest comunicat a fost publicat doar în limba română, iar în limbile rusă și engleză acesta nu a fost tradus. Drept dovadă vă prezentăm două screenshot-uri care demonstrează că ONG-ul Consiliul pentru Egalitate a publicat comunicat de presă în care vorbește despre discriminare pe bază de limba vorbită doar în limba română, discriminând astfel vorbitorii de limbă engleză și rusă.

UPDATE: Unul din reprezentanții Consiliului de Egalitate a venit cu un comentariu la știrea noastră prin care a anunțat că acest comunicat era în proces de traducere. Ulterior acesta a fost tradus în limba rusă. Reprezentantul CdE afirmă că textul era în proces de traducere.

Total
0
Shares
Total
0
Share