Externe

Iranul l-a spânzurat pe „Crocodilul Golfului”, unul dintre cei mai căutaţi traficanţi de droguri din regiunea persană

Pinterest LinkedIn Tumblr

Iranul a executat un traficant de droguri prolific în regiunea persană, cunoscut sub numele „Crocodilul Golfului”, după o operaţiune care a durat cîţiva ani, scrie BBC, citați de Digi24.

Traficantul în vârstă de 36 de ani a fost arestat alături de complicii săi, în timpul unei transport a 100 de tone de droguri pe cale maritimă.

Potrivit autorităţilor, traficantul acţiona sub diferite pseudonime şi era cunoscut drept conducătorul uneia dintre cele mai mari reţele de trafic de stupefiante din regiune.

Ceilalţi membri ai reţelei au fost condamnaţi la ani grei de închisoare sau amendă.

Traficanţii au fost acuzaţi şi de spălare de bani, întrucât foloseau câştigurile pentru achiziţii imobiliare. Toate aceste proprietăţi au fost confiscate de guvernul iranian.

Autorităţile nu au dezvăluit identitatea celui cunsocut drept „Crocodilul Golfului”, ei folosind la adresa sa iniţialele A.Z.

Sute de prizonieri sunt executaţi anual în Iran. Amnesty International anunţă că în Iran au fost executate 507 persoane condamnate în 2017, în anul următor numărul reducându-se la jumătate, datorită schimbărilor legii antidrog. Cu toate acestea, în Iran, traficul de droguri internaţional este pedepsit cu moartea.

Citește și: China se laudă că e pe cale să producă un vaccin pentru coronavirus

loading...

Comments are closed.