Irina Lozovan, despre cele întâmplate la AIC: “Ne așteptam la rețineri, dar probabil că autoritățile și-au dat seama că ieri au făcut o mare greșeală”

 

Irina Lozovan, deputat în parlamentul Republicii Moldova, a comentat scandalul de la Aeroportul Chișinău la întoarcerea principalului grup de activiști din opoziția moldovenească, după ce au participat la Moscova la congresul politicienilor, scrie omniapres.md

“Ne așteptam la rețineri, dar probabil că autoritățile și-au dat seama că ieri au făcut o mare greșeală. Toate aceste acțiuni, presiunea care a avut loc la Aeroport, au provocat negativitate și condamnare din partea societății civile. Iar astăzi putem vedea că autoritățile dau înapoi”, susține Irina Lozovan.

Controalele celor care sosesc la Chișinău dinspre Moscova cu o conexiune la Istanbul sunt mult mai liniștite decât ieri, a declarat Nicolae Șicolai, unul dintre liderii organizației de tineret Next Generation.

“Autoritățile și-au dat seama că prin intimidarea oamenilor nu vor reuși“, a acuzat Șicolai.

El a spus că participanții la congresul activiștilor opoziției moldovenești, care a avut loc la Moscova, au fost verificați fără probleme, dar unii au fost luați selectiv pentru inspecții suplimentare.

“Toate acestea sunt încercări de a intimida, de a face presiuni și de a stârni anumite emoții în oameni” – Olesea Vitnianskaia, reprezentant al partidului Renaștere, care a revenit la Chișinău după ce a participat la congresul opoziției moldovenești, desfășurat la Moscova.

Iată cum a comentat ea scandalul de ieri de pe aeroportul din Chișinău.

“Am fost pregătiți pentru orice. Am comunicat cu oamenii noștri care au zburat cu noi, i-am avertizat și i-am rugat să rămână calmi. Toate acestea sunt încercări de a intimida, de a face presiuni și de a stârni anumite emoții în oameni”, a declarat Olesea Vitnianskaia.

Total
0
Shares
Total
0
Share