Alte știri

Irina Vlah a câștigat alegerile bașcanului Găgăuziei cu aproape 92% din voturi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Irina Vlah a câștigat al doilea mandat de bașcan al Autonomiei Găgăuze. Comisia Electorală Centrală a regiunii a publicat rezultate preliminare, conform cărora, candidatul socialiștilor a obținut aproape 92% din voturi.

Candidatul susținut de socialiști, Irina Vlah și-a anunțat victoria pe pagina sa de Facebook, în jurul orei 2 dimineața. Aceasta a mulțumit tuturor locuitorilor pentru susținere, spunând că se mândrește cu ei.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Duminică, 30 iunie, în UTA Găgăuzia s-au desfășurat alegerile guvernatorului autonomiei. Alegerile bașcanului Găgăuziei sunt considerate valabile dacă prezența la vot în primul tur de scrutin depășește 50 la sută din numărul alegătorilor. Alegerile au fost validate la muchia cuțitului, prezența fiind de 50.35%.

Contracandidații Irinei Vlah au obținut următoarele rezultate: Serghei Cimpoeș – 3932 de voturi, echivalentul a 7.27%, Ivan Burgudji – 481 de voturi, echivalentul a 0.89% și Dmitrii Manol – 346 de voturi, echivalentul a 0.64%. Irina Vlah a obținut 49742 de voturi.

loading...

Comments are closed.