Politic

Irina Vlah, bașcanul Găgăuziei: Este evidentă dorința de a-l intimida pe Alexandru Stoianoglo

Pinterest LinkedIn Tumblr

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a venit cu un apel către „conducerea politică a țării”, în care își exprimă îngrijorarea față de acțiunile întreprinse față de procurorul general, Alexandru Stoianoglo, suspendat din funcție și reținut acum două zile. Potrivit ei, este evident că instituțiile statului au acționat după ordin, și nu după lege. De asemenea, spune bașcanul, este evidentă dorința de a-l intimida pe Alexandru Stoianoglo, transmite IPN.

„Mai exact, suntem îngrijorați de spectacolul regizat, prin care conducerea politică a țării încearcă să simuleze respectarea legii. Precum în cele mai întunecate timpuri ale dictaturii, în câteva ore, a apărut un dosar penal și niște probe, suficiente pentru a realiza percheziții și pentru a aresta procurorul general și pe soția lui”, afirmă Irina Vlah în adresarea expediată și presei. În opinia sa, este cazul unei presiuni directe asupra lui Alexandru Stoianoglo pentru a-l determina să tacă.

Bașcanul se arată convinsă că Stoianoglo nu are intenția să fugă din țară și să se ascundă de anchetă. Dimpotrivă, este gata să își demonstreze nevinovăția. „Îndemn toți factorii decizionali să revină în câmpul dreptului democratic și să respecte libertățile și drepturile domnului Stoianoglo. Amintiți-vă, ați promis să construiți un stat de drept. Într-un stat de drept instituțiile publice acționează în conformitate cu legea, și nu la ordinul politicienilor”, a declarat Irina Vlah.

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut marți seara pentru 72 de ore, fiind plasat în izolatorul de detenție preventivă al Inspectoratului de poliție al municipiului Chișinău. El a fost escortat din sediul Procuraturii Generale de către mascații de la Serviciul de Informații și Securitate. Potrivit procurorului de caz, reținerea a avut loc într-o cauză penală pornită pe patru capete de acuzare. Este vorba despre abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, coruperea pasivă și darea declarațiilor mincinoase în fața unui organ competent. De asemenea, acuzatorul de stat decis suspendarea lui Alexandr Stoianoglo din funcție pe durata investigațiilor.

loading...

Comments are closed.