Irina Vlah spune că ar putea totuși candida la prezidențialele de anul acesta

Fondatoarea „Platformei Moldova”, fosta guvernatoare a Găgăuziei în două mandate, Irina Vlah ar putea candida la funcția de Președinte al Republicii Moldova. Despre aceasta ea a anunțat la emisiunea „UNInterviu” de la Unimedia.info, scrie Tribuna.md

„Analizez, discut cu echipa, nu exclud participarea în alegerile prezidențiale. Avem strategia noastră, poziția noastră, vom anunța până în luna mai”, a spus ea.

Irina Vlah a menționat că „Platforma Moldova” a reușit să adune la discuții mai mulți reprezentanți cu partide de dreapta, de stânga.

„Fiecare líder poltic are viziunea sa, sarcinile sale, dar avem comunicare pe această platformă, avem obiective comune. Noi înțelegem că situația în țară e dificilă, noi trebuie să schimbăm situația din țară, să prezentăm soluții, strategii care să îmbunătățească viața oamenilor. Discutăm inclusiv despre un candidat unic la alegerile prezidențiale”, a precizat ea.

Politiciana a refuzat să dea nume exacte, precizând că este o lista de circa 10 persoane.

În cadrul interviului, Irina Vlah a vorbit despre referendumul inițiat de Președintele Maia Sandu, precizând că, acum un este momentul oportun pentru organizarea acestuia.

„Acest referendum nu este sincer și nu este organizat la momentul oportun. Aceste referendum trebuie organizat abia după ce țara noastră va parcurge toate etapele de reforme și va negocia acordurile necesare cu țările membre UE. Aceste referendum va fi o simplă acțiune de PR a Maiei Sandu, doar că pe banii statului. Grav este că există riscul ca rezultatul referendumului să fie unul negativ, anume din cauza asocierii cu actuala guvernare, iar oamenii vor vota împotriva, ca o acțiune de boicot. În acest caz este clar că Maia Sandu va pierde alegerile prezidențiale”, a declarat Irina Vlah.

Mai mult, politiciana crede că în cazul unui eșec la referendum, PAS și Maia Sandu pur și simplu vor compromite ideea națională de integrare europeană.

Ex-bașcana a mai precizat că, „Platforma Moldova” a propus introducerea încă a unei întrebări la referendumul din toamnă referitor la neutralitatea țării și va întreprinde mai multe acțiuni pentru ca aceasta să fie introdusă.

Total
0
Shares
Total
0
Share