Alte știri

Irlanda va sacrifica toate nurcile de pe teritoriul său, de teama unei mutații a coronavirusului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernul irlandez a anunţat, joi, că intenţionează să sacrifice nurcile din crescătoriile de pe teritoriul ţării, de teamă că acestea ar putea fi purtătoare ale unei mutaţii transmisibile la om a noului tip de coronavirus. Mutația a fost depistată inițial în Danemarca la micile mamifere crescute pentru blana lor, informează AFP.

Potrivit Ministerului Sănătăţii irlandez, „continuarea creşterii de nurci constituie un risc continuu de emergenţă a unor variante suplimentare” ale virusului, a subliniat un purtător de cuvânt al Ministerului Agriculturii într-un comunicat, chiar dacă niciun caz pozitiv nu a fost până acum detectat printre aceste animale în Irlanda. Ministerul Sănătăţii recomandă ca „nurcile de crescătorie din Irlanda să fie sacrificate pentru a reduce sau elimina riscul”, informează comunicatul.

Potrivit mass-media irlandeze, în Irlanda există trei crescătorii de nurci, însumând 100.000 de astfel de mamifere.

Ministerul Agriculturii irlandez a anunţat că se află în strâns contact cu crescătorii de nurci, „pentru a examina următoarele etape”, potrivit Agerpres.

La începutul lunii noiembrie, Danemarca, cel mai mare exportator mondial, a ordonat eliminarea tuturor nurcilor sale – între 15 şi 17 milioane de capete – în urma descoperirii a unei mutaţii a noului tip de coronavirus, transmisibilă la om. Mutaţia ar putea, potrivit autorităţilor acestei ţări, să compromită eficacitatea unui viitor vaccin.

Joi, Ministerul Sănătăţii danez a estimat că această mutaţie a virusului „a fost foarte probabil eliminată”.

Sursa: DIGI24

loading...

Comments are closed.