Alte știri

Israel își închide granițele. Niciun străin nu mai intră în țară, de teama noii tulpini a coronavirusului. De când se aplică măsura

Pinterest LinkedIn Tumblr

Israel a anunţat luni că va interzice intrarea în țară a tuturor străinilor, în încercarea de a preveni răspândirea noii tulpini de coronavirus, considerată a fi deosebit de contagioasă, informează DPA, potrivit Agerpres. Singurii care vormai avea voie să treacă granița sunt cetățenii israelieni și diplomații străini.

Interdicția la graniță va intra în vigoare miercuri la ora 14.00 (14.00 ora României). Numai cetăţenii israelieni şi străinii cu permise speciale, precum diplomaţii, vor avea voie să intre în ţară în conformitate cu noile reguli decise de „cabinetul coronavirus” al Israelului.

Ei vor fi obligaţi să se autoizoleze acasă, cu excepţia cazului în care vin din Marea Britanie, Africa de Sud sau Danemarca, când vor trebui să rămână în hoteluri de carantină special desemnate timp de 10-14 zile.

Noile reglementări se vor aplica iniţial timp de 10 zile, însă există posibilitatea ca măsura să fie prelungită.

Cadrele medicale protestează

Între timp, sute de asistenţi medicali au ieşit pe străzile din Tel Aviv pentru a protesta împotriva condiţiilor de muncă precare şi programului de lucru supraîncărcat.

Asistenţii din Israel trebuie să lucreze în schimburi de până la 26 de ore. O reglementare specială ce permite această practică a fost extinsă pentru încă trei luni, în ciuda protestelor.

Marşul de luni marchează începutul unei greve de protest a tinerilor medici, ce pare să crească povara asupra spitalelor luptându-se deja cu pandemia.

loading...

Comments are closed.