Alte știri

Israel: O parte din elevi au revenit astăzi la școală, iar grădinițele se redeschid duminica viitoare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Numărul cazurilor active în În Israel a scăzut la 6.363, inclusiv 105 pacienți în stare gravă și 82 intubați. Până în prezent, 229 de cetățeni au murit de coronavirus. Cu toate acestea, Guvernul din Israel a decis redeschiderea graduală a școlilor, iar de săptămâna viitoare vor fi reactivate și grădinițele, transmite JPost, citat de Telegraph.md

Potrivit sursei, școlile din toată țara și-au deschis porțile și sălile de clasă pentru prima dată în aproape două luni, duminică dimineață, după ce Executivul a votat pentru a reîncepe procesul educațional pentru clasele a I-III-a și clasele XI-XII-a, iar elevii din clasele a IV-X-a vor reveni la școală până la sfârșitul lunii mai.

Grădinițele se vor redeschide începând cu duminica viitoare.

Decizia Guvernului a fost contestată de către Forumul israelian al orașelor autoguvernate, care susțin că decizia luată este ”iresponsabilă și chiar periculoasă, în ciuda bunelor sale intenții”.

Aproape toți membrii Forumului – Ashdod, Beersheba, Haifa, Herzliya, Netanya, Ramat Gan, Rishon Lezion și Tel Aviv – au spus că nu vor deschide școlile duminică.

Într-o declarație, Forumul a explicat că membrilor municipali nu li s-a acordat suficient timp sau îndrumări practice pentru redeschiderea sistemului de învățământ și au considerat că nu vor putea să implementeze această mișcare într-o manieră sigură. Givatayim și Holon, membre ale Forumului, au spus că vor deschide școli, deși școlile din Holon vor primi numai elevi în clasa a XI-XII-a. Șeful Consiliului Regional Shomron, Yossi Dagan, a declarat că speră să deschidă școlile luni.

Menționăm că săptămâna de lucru în Israel durează de duminică până vineri, iar sâmbăta este zi de odihnă.

loading...

Comments are closed.