Alte știri

Israelul amână până la 1 august să primească turiști, din cauza înmulțirii cazurilor COVID cu varianta Delta

Pinterest LinkedIn Tumblr

Israelul a anunțat miercuri că amână redeschiderea teritoriului său pentru turiști și pregătește pentru noi măsuri de a opri răspândirea pandemiei de coronavirus, cazurile crescând în țară, în pofida unei masive campanii de vaccinare, notează AFP, citată de Agerpres

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Din cauza îngrijorărilor legate de posibila răspândire a variantei Delta, guvernul a amânat intrarea turiștilor cu o lună, până la 1 august”, a afirmat Ministerul israelian al Turismului.

Unii turiști vaccinați, care călătoresc în grupuri mici și vin doar din anumite țări, vor avea, totuși, autorizația să intre în Israel, dar vor trebui să efectueze două teste PCR – unul realizat cu 72 de ore înainte de plecare și unul la sosire -, precum și un test serologic, a indicat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a Ministerului Turismului.

Pe de altă parte, premeirul israelian Naftali Bennett a afirmat că, dacă peste 100 de cazuri noi de coronavirus vor fi înregistrate zilnic timp de o săptămână, purtarea măști în interior va fi din nou obligatorie.

Miercuri, pentru a treia zi consecutiv, peste 100 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate oficial, departe de cele câteva cazuri cazuri recenzate zilnic în ultimele săptămâni.

Această creștere a numărului de contaminări este provocată de răspândirea variantei Delta apărută în India și cunoscută a fi mai virulentă decât celelalte, potrivit prim-ministrului Bennett.

În punctul de maxim al pandemiei, în ianuarie, aproximativ 10 000 de cazuri erau înregistrate zilnic în Israel, înainte ca o uriașă campanie de vaccinare să permită o scădere a contaminărilor.

Mai mult de cinci milioane din totalul celor 9,3 milioane de israelieni (55% din populație) au primit de atunci două doze de vaccin. În total, au fost înregistrate peste 840.000 de contaminări de la începutul pandemiei în Israel, dintre care 6.428 de decese.

 

 

loading...

Comments are closed.