Israelul dă un nou termen de patru ore populaţiei din nordul Gaza pentru a fugi în sud

Armata israeliană a anunţat luni că le acordă civililor din nordul Fâşiei Gaza un nou termen de patru ore pentru a fugi spre regiunea de sud a enclavei, scrie Agerpres.ro

Armata va da un interval de patru ore pe un anumit drum spre sudul Fâşei, a scris un purtător de cuvânt pe platforma X, postând şi o hartă.

Purtătorul de cuvânt le-a cerut oamenilor să se mute în sud cât de curând posibil pentru propria siguranţă.

În urmă cu circa o săptămână, armata şi-a extins operaţiunile la sol în războiul împotriva Hamas, care conduce în Fâşia Gaza. Duminică noaptea, armata a anunţat că a împărţit teritoriul în două şi că există acum “o Gaza de nord şi o Gaza de sud”.

Armata israeliană a făcut în mod repetat apel la populaţia palestiniană din nord să se îndrepte către sud, recomandare ascultată de cel puţin 700.000 de persoane, potrivit sursei citate.

ONU a spus că există circa 1,4 milioane de strămutaţi intern şi a descris condiţiile umanitare din Gaza drept crâncene. În total, peste 2,2 milioane de persoane trăiesc în Fâşia Gaza.

Armata israeliană se luptă cu Hamas în principal în nord, totuşi au existat lovituri aeriene israeliene în sud.

Sudul nu este o “zonă sigură”, dar este mai sigur “decât orice alt loc din Gaza”, a declarat săptămâna trecută un purtător de cuvânt al armatei israeliene.

Actualul conflict a început după ce mişcarea Hamas a lansat un atac terorist asupra Israelului pe 7 octombrie, ucigând 1 400 de oameni, în majoritate civili, şi luând circa 240 de ostatici.

Israelul a lansat de atunci o campanie de bombardamente intensive pentru a elimina Hamas în care şi-au pierdut viaţa cel puţin 9 770 de palestinieni în Gaza, potrivit Ministerului Sănătăţii al Hamas.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share