Actual

Israelul se pregătește să dezvolte un vaccin anti-Covid administrat oral

Pinterest LinkedIn Tumblr

O companie farmaceutică israeliano-americană se pregătește să lanseze un studiu incipient pentru ceea ce ar putea deveni primul vaccin anti-COVID-19 din lume administrat pe cale orală, relatează Jerusalem Post.

Oramed Pharmaceuticals Inc. a anunțat în cursul weekendului un parteneriat cu compania indiană Premas Biotech pentru a dezvolta noul vaccin oral. Acesta se bazează pe tehnologia „POD” de administrare orală a Oramed și pe tehnologia de vaccinare a Premas.

Tehnologia Oramed poate fi folosită pentru a administra oral mai multe terapii bazate pe proteine care altfel ar fi administrate prin injectare.

Compania desfășoară în prezent un studiu avansat în faza III în Statele Unite cu Administrația pentru Medicamente și Alimente din această țară privind o capsulă de insulină administrată oral pentru tratarea diabetului de tip 1 și 2.

Premas a început să lucreze la dezvoltarea unui vaccin anti-Covid din luna martie.

Cele două companii au luat legătura mai devreme în cursul acestui an și și-au dat rapid seama că ar putea revoluționa piața vaccinurilor, susține CEO-ul Oramed, Naday Kidron.

„Un vaccin oral COVID-19 ar elimina mai multe bariere din calea distribuirii rapide și pe scară largă, posibil deschizând calea ca persoanele să se poată vaccina singure acasă”, a declarat acesta pentru Jerusalem Post.

„Deși ușurința administrării este în prezent critică pentru a accelera ratele de inoculare, un vaccin oral ar putea deveni și mai valoros în cazul în care un vaccin COVID-19 ar fi recomandat anual ca și un vaccin antigripal standard”, a adăugat acesta.

Sursa: Jerusalem Post

loading...

Comments are closed.