Externe

Israelul și Statele Unite au promis Emiratelor Arabe Unite că Ierusalimul nu va anexa părți din Cisiordania

Pinterest LinkedIn Tumblr

Israelul și Statele Unite au promis Emiratelor Arabe Unite că Ierusalimul nu va anexa părți din Cisiordania ca garanție pentru normalizarea relațiilor dintre țări, a declarat marți, un oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Emiratelor Arabe Unite, Jamal al-Musharakh, transmite Telegraph.md cu referire la JPost.com

Întrebat dacă anexarea ar amenința legăturile dintre țări, al-Musharakh a spus că „nu este așa” și că „relațiile bilaterale sunt în plină desfășurare în diferite domenii”.

Cu toate acestea, el a adăugat că „una dintre condițiile prealabile pentru începerea relațiilor bilaterale a fost oprirea anexării”.

Al-Musharakh a spus că are „asigurări din partea liderilor-cheie din SUA și Israel” că o astfel de mișcare nu se va întâmpla. El a folosit un cuvânt în arabă care înseamnă a opri sau a întârzia pentru a descrie acordul în materie de suveranitate. Declarațiile americane în această privință au folosit cuvântul „a suspenda”.

EAU „rămâne cu consensul arab și cu rezoluțiile referitoare la” palestinieni, a spus el. „Nu ne-am retras nici măcar la un centimetru de poziția noastră.”

Al-Musharakh a susținut că normalizarea cu Israel aduce beneficii întregii regiuni, inclusiv a palestinienilor.

loading...

Comments are closed.