Alte știri

Italia a lansat prima aplicație de monitorizare a persoanelor infectate cu Covid-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Italia a lansat oficial prima aplicaţie de monitorizare a persoanelor în cadrul măsurilor luate pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Aplicaţia este gratuită, dar oamenii nu sunt obligați să o folosească. Însă e nevoie ca mai bine de jumătate din populaţie să o utilizeze pentru ca sistemul să fie eficient, transmite Stirileprotv.ro.

Aplicația dezvoltată de guvernul italian se numește “Immuni” și folosește tehnologia Bluetooth. În cazul în care un utilizator este depistat cu noul virus, toți cei care au intrat în contact cu el sunt anunțați. Nu este folosită localizarea prin GPS – pentru a evita eventualele acuzațIi de urmărire a vieții private.

Paola Pisano, Ministrul inovației și digitalizării: “Am creat această aplicaţie care este activă pe întregul teritoriu naţional. E o aplicaţie gratuită care poate fi folosită voluntar şi îi ajută pe cetăţeni să primească notificări în cazul în care au fost expuşi la o persoană care are coronavirus”.

Până acum, aproximativ două milioane de italieni au descărcat aplicația de monitorizare. Insă oficialii spun că este nevoie de mult mai mulți utilizatori pentru ca sistemul să fie eficient.

Giorgio Gori, primar Bergamo: ”Ştiu că această aplicaţie va funcţiona doar dacă cel puţin 60% din populaţia noastră o instalează, aşa că trebuie să-i încurajăm pe oameni să o facă. Mai ştiu şi că, fără capacitatea de a testa rapid şi adecvat şi fără posibilitatea de a testa imediat o persoană care ar putea fi infectată, aplicaţia ar fi absolut inutilă”.

Oficialii de la Roma sunt de acord că va fi dificil pentru persoanele mai în vârstă, care au telefoane învechite, să folosească aplicația, dar spun că au încercat să o simplifice. Între timp, italienii au păreri împărțite când vine vorba despre acest proiect.

Alessandra, localnic: “Da, o voi instala pentru că sunt de părere că e utilă. Bineînţeles, ar trebui descărcată de cât mai multă lume, pentru a fi eficientă”.

Giordana, localnic: “Nu, nu cred că avem nevoie de aşa ceva”.

Sistemul de monitorizare este testat în aceste zile în patru regiuni ale Peninsulei și va deveni disponibil în întreaga țară săptămâna viitoare. Italia – primul dintre statele europene grav lovite de pandemie – a înregistrat peste 34.200 de decese provocate de COVID-19. 

loading...

Comments are closed.