Alte știri

Italia: Directorii de școli răspund penal pentru elevii care se îmbolnăvesc de coronavirus

Pinterest LinkedIn Tumblr

Elevii din Italia se vor întoarce în clase peste câteva săptămâni, cu bănci individuale, mai puţini la număr şi cu masca pe faţă. Ei stiu că trebuie să respecte distanţa socială şi să-şi dezinfecteze mâinile des. Presiunea este mare pentru că la primul caz de coronavirus depistat în şcoală, toată clasa intră în carantină, anunţă o circulară a Ministerului Educaţiei, scrie Mediafax.ro

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Mai mult, directorii de şcoală sunt responsabili cu prevenirea infecţiei în instituţia pe care o conduc. În cazul izbucnirii unui focar, autorităţile pot deschide o anchetă penală în şcoală.

Mirella Guţă, directoarea Şcolii Giudice Rosario Livatino din localitatea Roccalumera, Regiunea Sicilia, singurul director de şcoală de naţionalitate română din Peninsulă, vorbeşte despre responsabilitatea cadrelor didactice faţă de elevi, în contextul pandemiei de coronavirus.

”La rândul nostru trăim o situaţie în care te zbaţi ca să reuşeşti totul însă nu depinde numai de noi,” a spus Mirella Guţă, directoarea şcolii I.C.Giudice Rosario Livatino din Roccalumera, Sicilia.

Părinţii cred, însă, că dascălii îi pot proteja pe elevi de infectarea cu noul coronavirus, este de părere Chirichiţa Nedelea, mamă a doi elevi de la o şcoală din Roma.

”Noi ne bazăm pe statul la distanţă văzând că sunt monobănci şi pe atenţia învăţătorilor, ca şi până acum am avut încredere în ei,” spune Chirichiţa Nedelea.

loading...

Comments are closed.