Externe

Italia: încă o victimă a tragediei din Genova – un tânăr moldovean de 34 de ani

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe lângă moldoveanul decedat în urma prăbuşirii podului din Italia, Ministerul de Externe de la Chişinău mai anunţă o victimă. Este vorba de un tânăr de 34 de ani, care, a fost rănit. Bărbatul va fi supus unei intervenţii chirugicale la cap pentru a-i salva viața.

Între timp, Guvernul a decis să-şi asume toate cheltuielile legate de repatrierea şoferului moldovean de 44 de ani, care tocmai traversa podul în momentul prăbuşirii. „De către IGSU s-a contractat o companie, care va repatria cadavrul bărbatului decedat şi urmează ca acesta să ajungă în Republica Moldova, iar Guvernul Republicii Moldova va asigura rambursarea cheltuielilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al IGSU, Liliana Puşcaşu.

La trei zile de la tragedia italiană, salvatorii continuă căutările printre dărâmături, crezând într-un miracol. „Sunt dărâmături încă sunt oameni. Sperăm că este vorba despre un număr mic de persoane. Miracolele există, iar asta ne-a demonstrat-o şi trecutul”, a comunicat ministrul de Interne al Italiei, Matteo Salvini.

Autorităţile italiene au evacuat sute de oameni de teamă că alte porţiuni ale podului, lung de 1200 de metri, s-ar putea prăbuşi. Întreaga structură va fi demolată, iar podurile şi tunelurile din ţară vor fi verificate în perioada următoare. În urma tragediei din Genova, soldată cu 39 de morţi, autorităţile locale au decretat două zile de doliu.

loading...

Comments are closed.