Alte știri

Italia, la un pas de nou “lockdown”. Autoritățile anunță date ”îngrozitoare” legate de infectările cu COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul italian al sănătăţii a declarat duminica aceasta că noile date privind contaminările cu noul tip de coronavirus sunt ”îngrozitoare” şi să Italia are la dispoziţie doar două zile pentru a aproba restricţii mai severe.

Duminică, Italia a înregistrat aproape 32.000 de noi contaminări, cel mai mare număr zilnic de la declanşarea pandemiei, şi circa 300 de noi decese cauzate de COVID-19. În total, numărul de persoane care au murit de COVID-19 în Italia a ajuns la 38.618.

“Avem 48 de ore pentru a încerca să aprobăm o nouă înăsprire a restricţiilor, este vorba de prea mulţi oameni” victime ale noului coronavirus, a spus ministrul Roberto Speranza, citat de Corriere della Sera.

Un nou lockdown pare a fi singura opţiune pentru a reduce numărul de contaminări şi decese, a spus ministrul, însă există încă îndoieli în legătură cu modul în care ar trebui gestionate şcolile şi îmbunătăţite condiţiile din transportul public.

Săptămâna trecută, guvernul italian condus de premierul Giuseppe Conte a impus restricţii în domeniul afacerilor, ordonând ca restaurantele şi barurile să nu mai primească clienţi după orele 18:00 şi închiderea totală a sălilor de fitness, de cinema şi a teatrelor, în încercarea de a stăvili această resurgenţă accelerată a coronavirusului.

Numeroase oraşe şi regiuni, inclusiv Lombardia, cea mai afectată de pandemie, au interzis de asemenea circulaţia locală pe timpul nopţii.

Premierul Conte a spus în repetate rânduri că vrea să evite o nouă carantină la nivel naţional, care ar afecta şi mai mult economia deja fragilă a Italiei, însă noile restricţii impuse de curând par a fi insuficiente pentru a opri răspândirea virusului.

Duminică, guvernul central s-a întâlnit cu reprezentanţi ai guvernelor regionale şi partidelor de opoziţie. Un decret ce ar putea limita călătoriile între regiuni, impune carantine locale, în zone cu rată mare de contaminare, şi extinde şcoala de acasă este aşteptat să fie anunţat încă de luni dimineaţa.

Noile restricții au generat proteste și în Italia

Noile restricții au dus la ciocniri între poliţişti şi manifestanţi care protestau împotriva restricţiilor impuse pentru a contracara pandemia au zguduit Florenţa noaptea trecută. Potrivit ministrului de interne, aceştia sunt “extremişti violenţi” care încearcă să profite de situaţia generată de pandemia noului coronavirus.

Aproximativ 20 de persoane au fost arestate în timpul unei demonstraţii neautorizate de aproximativ 200 de persoane. După ce s-au adunat în centrul oraşului, manifestanţii au fost împiedicaţi să ajungă la Piazza della Signoria, unul dintre principalele locuri turistice din oraş, potrivit presei italiene.

loading...

Comments are closed.