Alte știri

Italia și Franța, devastate de inundații. Viiturile au măturat totul în calea lor

Pinterest LinkedIn Tumblr

În Italia au fost date dispărute 22 de persoane după intemperiile care au afectat nord-vestul ţării, dintre care 21 au fost găsite în zona franceză a trecătorii Col de Tende şi au fost evacuate cu elicopterul, a anunțat Protecția Civilă Italiană.

″21 de dispăruţi au fost găsiţi la Vievola şi s-a început evacuarea lor cu elicopterul la Limone″⁣, în Italia, a indicat sâmbătă seara pentru AFP Mara Anastasia, purtătoare de cuvânt a Protecţiei Civile. Printre aceste persoane se numără doi cetăţeni germani şi nepoţii lor italieni, a adăugat ea, scrie Agerpres.

Bilanţul intemperiilor din Italia a ajuns în prezent la o persoană dispărută – un bărbat a cărui maşină a căzut într-un curs de apă – şi doi morţi. Cele două victime sunt un pompier în vârstă de 53 de ani, care a murit în timpul intervenţiei în Val d’Aoste şi un bărbat de 36 de ani, al cărui vehicul a căzut în râul Sesia, în Piemont.

Autorităţile au anunţat sâmbătă că 22 de persoane erau date dispărute în zona de frontieră, trecătoarea Col de Tende fiind blocată de grohotiş, viituri şi alunecări de teren.

Potrivit preşedintelui regiunii Piemont, care se învecinează cu sud-estul Franţei, aceste intemperii au fost cele mai grave din 1994.

De la Ventimiglia la Biella, ploile abundente care au căzut începând de vineri după-amiază în această regiune deluroasă au provocat inundaţii, alunecări de teren şi pagube materiale semnificative, deteriorând clădiri şi infrastructura, în special podurile.

De asemenea, numeroase căi rutiere au fost blocate, mai multe sate rămânând izolate, a constatat un jurnalist AFP aflat la faţa locului.

În Piemont, numeroase sate, cu străzi şi case devastate de apă, au rămas izolate, fără apă sau electricitate, potrivit autorităţilor din regiune, care evocă o situaţie ″extrem de critică″⁣.

Cele mai afectate zone se află în bazinele râurilor Toce, Tanaro, Biellese şi Sesia.

În Ventimiglia, unde Roya a ieşit din matcă, primarul Gaetano Scullino a estimat că ″un astfel de dezastru nu s-a mai petrecut din 1958″⁣.

Inundaţiile au devastat partea de vest a oraşului, provocând daune de milioane de euro, potrivit autorităţilor locale.

Premierul Giuseppe Conte a indicat că se află în contact permanent cu şeful Protecţiei Civile, Angelo Borrelli. ″Asigurăm supravegherea constantă, în deplină coordonare cu teritoriile, cu o atenţie sporită acordată zonelor Val d’Aoste, Piémont şi Liguria″⁣, a indicat oficialul pe pagina sa de Facebook 

loading...

Comments are closed.