Externe

Italia va ține un minut de reculegere pentru victimele coronavirusului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Toate localitățile italiene din întreaga țară vor coborî steagurile și vor ține un minut de reculegere, marți, 31 martie, pentru a comemora victimele coronavirusului, scrie CNN,cu referire la Asociația primarilor italieni.

De asemenea, Vaticanul a declarat că se va alătura acțiunii de reculegere.

„Astăzi, din solidaritate cu toată Italia, Sfântul Scaun își va coborî steagurile de pe catarg, de doliu, pentru a-și exprima afecțiunea față de victimele pandemiei din Italia și din întreaga lume, față de familiile lor și față de cei care luptă din toate puterile pentru a pune capăt (n, red. pandemiei)”, a declarat Vaticanul într-o declarație.

Potrivit Worldometers, în Italia numărul total al cazurilor de infectare cu Covid-19 a depăşit 101.000, iar totalul deceselor este de aproximativ 11.600.

Luni, 30 martie, autoritățile italiene anunțau 812 de decese, pe când peste 1.500 de persoane au fost declarate vindecate, acesta fiind cel mai mare număr înregistrat într-o zi.

Peste 38.700 de oameni din toată lumea au murit din cauza coronavirusului și aproximativ 799.700 de persoane au fost diagnosticate cu această boală.

Doar în Europa, pandemia noului coronavirus a ucis peste 25.000 de persoane.

Citește și: Tiraspolul raportează primul deces din cauza COVID-19

loading...

Comments are closed.