Alte știri

Italianul care trăia singur de peste 30 de ani pe o insulă pustie, nevoit să se întoarcă printre oameni. Ce s-a întâmplat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un pustnic în vârstă de 82 de ani urmează să părăsească insula Budelli din arhipelagul La Maddalena, în nordul Sardiniei, pe care a trăit singur peste trei decenii.

Mauro Morandi şi-a petrecut 32 de ani din viaţă pe insula Budelli. Acum însă, el este nevoit să plece deoarece casa în care locuia – rămasă din Al Doilea Război Mondial – trebuie reconstruită.

Parcul Naţional La Maddalena i-a solicitat lui Morandi să părăsească insula la sfârşitul lunii aprilie, a declarat el.

În ţara sa natală, unii îl numesc pe bărbatul din insula cu nisip roz ″Robinson Crusoe al Italiei″⁣, după romanul lui Daniel Defoe despre un marinar care naufragiază pe o zonă de uscat înconjurată de apă.

În 1989, Morandi a intenţionat de fapt să navigheze spre Oceanul Pacific cu un catamaran. El s-a confruntat însă cu probleme în largul Budelli şi, după ce s-a îndrăgostit de această insulă, a decis să rămână acolo. De aceea, subliniază pustnicul, el nu seamănă cu Robinson Crusoe. ″Robinson a vrut să se întoarcă în societate, eu nu″⁣, a explicat italianul.

”Sunt sătul de toate aceste lucruri”

Printr-o fericită coincidenţă, paznicul insulei de la acea vreme urma să fie schimbat, iar Morandi a reuşit să obţină acest loc de muncă pe Budelli.

De-a lungul anilor, însă, au existat tot mai multe dispute cu autorităţile pentru că şi-a extins casa fără permisiune.

″Sunt sătul de toate aceste lucruri″⁣, a explicat Morandi, care provine din Modena, în regiunea Emilia-Romagna din nordul Italiei.

Potrivit lui Mauro Morandi, insula ar urma să devină un centru de cercetare.

Sursa: Agerpres

loading...

Comments are closed.