FOTO // Iulian Scorpan, cercetat și judecat penal în dosarul Air Moldova, a pilotat cel mai nou avion al HiSky

Iulian Scorpan, cercetat și judecat penal în dosarul Air Moldova, cauza penală nr. 1-21185211-12-1-16122021, ieri a pilotat cel mai nou avion al HiSky, dus pe unul dintre aeroporturile din București.

”We have touchdown! #AirbusA330 YR-KID a aterizat acasă, la București și, odată cu el, începem o nouă eră în aviația din regiune. După cum am promis, HiSky scrie istorie în aviația românească. Rămâneți cu ochii pe noi să aflați peste ce mări și țări suntem gata să zburăm împreună”, a transmis compania pe Facebook.

Responsabilii din cadrul Procuraturii Generale au anunțat luni, 13 decembrie 2021, că procurorii au terminat urmărirea penală în privința a două persoane publice din cadrul organelor de conducere a fostei Întreprinderi de Stat Compania Aeriană „Air Moldova”, acuzate de abuz de putere în procesul gestionării bunurilor și resurselor financiare a întreprinderii.

Printre persoanele vizate de procurori este și Iulian Scorpan, unul din fondatorii companiei HiSky, operator prezent pe piața din Republica Moldova și România.

Scorpan este cercetat pentru ”abuzul de putere sau abuzul de serviciu”, este indicat pe portalul instanțelor de judecată.

„Responsabili de devalizarea companiei de stat „Air Moldova” se fac: Iulian Scorpan și Victor Sula. În toată această perioadă, cei doi acuzați au fondat și gestionează o altă companie aeriană locală. Cu toate acestea, datorită informației despre activitatea acestora și atitudinea luată de către organele competente, încă mai credem în justiția R. Moldova.

Actuala conducere a companiei continuă să parcurgă etapele procesului de restructurare și întreprinde toate măsurile posibile pentru a nu permite falimentul companiei Air Moldova”, a transmis Air Moldova prin intermediul unui comunicat de presă.

Total
0
Shares
Total
0
Share