Actual

Iuliana Cantaragiu, ex-secretar de stat al Ministerului Agriculturii, ar fi încălcat regimul juridic al limitărilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis primul act de constatare a încălcării regimului juridic al limitărilor. Încălcarea ar fi fost admisă de către Iuliana Cantaragiu, ex-secretar de stat din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și mediului (MADRM).

În cadrul controlului inițiat în rezultatul unei sesizări, inspectorul de integritate a stabilit că subiectul, în perioada august – noiembrie 2020, a deținut funcția publică de Secretar de Stat concomitent cu calitatea de vicepreședinte al Consiliului de Administrare al Fondului Ecologic Național (FEN). Ulterior, după încheierea mandatului de secretar de stat, contrar legislației speciale a ANI, acesta a reprezentat interesele organizațiilor neguvernamentale ecologiste în cadrul Consiliului de Administrare al FEN al MADRM.

Potrivit legislației speciale a ANI – subiecții declarării care și-au încetat activitatea în funcția publică nu au dreptul de a reprezenta timp de un an interesele persoanelor fizice sau juridice în organizația publică în care a activat, nici nu pot reprezenta persoane fizice sau juridice în probleme ce vizează atribuțiile de serviciu îndeplinite anterior.

În actul emis de ANI, inspectorul de integritate a decis că ex- secretarul de stat a încălcat regimul juridic al limitărilor reglementat de articolul 20 din Legea 133 privind declararea averii și intereselor personale.

Pe cauza dată a fost pornit și un proces contravențional.

Fostul secretar de stat al MADRM are dreptul să conteste actul emis de ANI în instanța de judecată.

loading...

Comments are closed.