Iuri Vitneanski, reprezentant al Partidului “Renaștere”, despre răspunsul CNA la demersul Președinției: “Este favorabil pentru Maia Sandu și slugile ei să pună mâna pe bani“

Iuri Vitneanski, unul dintre liderii Partidului „Renaștere” se arată indignat că Centrul Național Anticorupție a permis ca președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, să primească un premiu în valoare de 30.000 de euro din partea unor oameni de afaceri din Timișoara. Acest premiu a fost acordat în semn de recunoaștere a „valorilor europene” promovate de Maia Sandu.

”Centrul Național Anticorupție a permis ca Maia Sandu să primească un premiu de 30.000 de euro din partea unor oameni de afaceri de la Timișoara – un premiu „pentru valori europene”. „Premiul” – nu este un „cadou”, adică nu este o mită. Așa consideră CNA. Este favorabil pentru Maia Sandu și slugile ei să pună mâna pe bani”, a scris Vitneanski pe pagina sa.

Cu toate că CNA susține că acest premiu nu poate fi considerat un „cadou” sau o „mită”, opoziția consideră că acest lucru ar putea favoriza corupția politică.

Potrivit declarațiilor CNA, procedurile legale au fost respectate, iar premiul nu constituie o încălcare a legii. Cu toate acestea, Iuri Vitneanski susține că, în situații similare, liderii lor ar fi imediat supuși unor proceduri penale pentru corupție, percheziții și arestări.

”Sunt sigur că politicienii din opoziție nu vor fi supuși formulării „premiu”. Aici se vor confrunta imediat cu proceduri penale pentru corupție, percheziții și arestări”, a conchis acesta.

Total
1
Shares
Total
0
Share