Iurie Ciocan a fost reales în fruntea Organizației PSD România în Republica Moldova

În cadrul unei conferințe politice, Iurie Ciocan, fostul președinte al Comisiei Electorale Centrale, a fost reales în funcția de președinte al Organizației PSD România în Republica Moldova, informează telegraph.md

De asemenea, social-democrații din Republica Moldova, deținători ai cetățeniei române și ai dreptului de vot la alegerile organizate de autoritățile de peste Prut, au ales noua componență a conducerii Organizației PSD în Republica Moldova.

La evenimentul de astăzi, desfășurat la Chișinău, au participat numeroși invitați din România, printre care și Robert Cazanciuc, vicepreședintele Senatului României.

Pe scenă, în timpul evenimentului, Iuri Ciocan, președintele Organizației PSD în Republica Moldova, împreună cu invitații speciali, au vorbit despre relațiile dintre cele două maluri ale Prutului și despre aspirațiile europene ale țării noastre.

Iurie Ciocan, președintele Organizației PSD în Republica Moldova, a subliniat că “Podul de flori” a avut loc și acum este timpul să se construiască “poduri din piatră”, proiecte de infrastructură și alte investiții românești în Republica Moldova. De asemenea, a evidențiat prezența redusă a presei românești în țara noastră, menționând că furnizorii locali de servicii TV plasează posturile TV din România pe poziții mai mari de 600, ceea ce limitează accesul cetățenilor la informații despre viața social-politică de peste Prut.

Un alt subiect abordat de către Iurie Ciocan a fost acela al Cimitirului Eroilor din Chișinău, amplasat parțial pe un teren privat. El susține că România ar trebui să răscumpere o parte din acel teren și să refacă monumentul istoric pentru a onora soldații îngropați acolo. Ciocan a subliniat că țara noastră este plină de steluțe și alte monumente istorice, dar istoria care ne leagă de neamul românesc este uitată.

Robert Cazanciuc, vicepreședintele Senatului României, prezent la eveniment, a apreciat aspirațiile europene ale Republicii Moldova și a asigurat că PSD și România vor fi alături de țara noastră. Acesta a subliniat necesitatea ca România și Republica Moldova să urmeze aceeași cale europeană.

Menționăm că peste 1,2 milioane de moldoveni dețin cetățenie română, având dreptul de a vota la alegerile parlamentare și europarlamentare, iar unii dintre aceștia au și dreptul de a participa la alegerile locale.

Total
0
Shares
Total
0
Share