Iurie Ciocan, fostul președinte al CEC, pune la îndoială legalitatea finanțării campaniei electorale a PAS

În spațiul public au apărut mai multe imagini cu un vehicul al întreprinderii Poșta Moldovei care livra ziare cu însemnele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Transportarea materialului publicitar electoral ar fi avut loc în orașul Rîșcani, cu o zi înainte de începerea campaniei electorale pentru concurenții electorali înregistrați la alegerile locale generale din 5 noiembrie. Comentând aceste imagini, ex-președintele CEC, Iurie Cecan a declarat că nu-i este clar din ce bani au fost tipărite aceste materiale electorale, luând în considerație că doar începând cu 6 octombrie, candidații electorali pot începe achitarea pentru anumite servicii legate de campania electorală.

IURIE CIOCAN, ex-președinte CEC: “Eu nu am răspuns la întrebarea cum au fost aceste materiale tipărite? Materiale de propagandă electorală, care vor fi folosite probabil în campania electorală. Cum de au fost tipărite înainte de termen? Pentru că legea electorală este egală pentru toți concurenții electorali. Doar în campania electorală, doar din fondul electoral, care urmează să fie activat începând cu ziua de mâine urmează achitările pentru materialele, inclusiv ziarele electorale. De ce azi? Dacă campania începe mâine, și doar de mîine tipografiile pot primi comenzile, doar mâine partidele pot începe a avea cheltuieli legate de campania electorală”.

Reprezentanții PAS nu au comentat public această situație, însă, după ce imaginile au fost făcute publice, întreprinderea „Poșta Moldovei” a venit cu o reacție.

„Potrivit prevederilor articolului 25 al Legii nr. 36/2016, Î.S. „Poșta Moldovei” este desemnată furnizor de servicii poștale universale pe teritoriul R. Moldova, inclusiv servicii de livrare a trimiterilor de curierat pe întreg teritoriul țării. La subiect, Î. S. „Poșta Moldovei”, prestează servicii de livrare calitative, mai bine de 10 ani, în bază de contract, contra plată, conform tarifelor în vigoare care sunt publicate pe pagina web oficială a întreprinderii. Serviciile noastre comerciale sunt accesibile pentru toate organizațiile și agenții economici care au nevoie de cei mai buni curieri din țară. Livrăm contra plată, inclusiv materiale electorale”, a transmis întreprinderea de stat.

Sursa: tv6.md

Total
0
Shares
Total
0
Share