Iurie Reniță a venit cu un mesaj de susținere a Platformei DA la localele din 5 noiembrie

Fostul ambasador al R. Moldova în România și ex-deputatul, Iurie Reniță a venit cu un mesaj de susținere a Platformei DA la localele din 5 noiembrie.

”Vreau sa transmit un mesaj clar de susținere necondiționată a Platformei DA la viitoarele evenimente politice care urmeaza sa se producă in acest an, anul viitor și peste un an. Deoarece Codul Electoral mai impune unele restricții, noi, ca și foști deputați am respectat mereu legea și vom face acest lucru și în continuare. Situația politică actuală, și mă refer întâi aici la cea internă ne obligă să ne consolidăm forțele, să fim mai uniți ca niciodată, deoarece forțele revanșarde proruse si antinaționale, conform sondajelor, mai vechi și mai recente, arată că sunt majoritare și în viitoarele alegeri și structuri legislative ar putea să aibă majoritatea, prin urmare a faptului că cei de la PAS nu au dorit din aroganță și dintr-un cinism inconfundabil să susțină și să colaboreze cu forțele proeuropene și unioniste. Dar PAS a dorit să ciuruiască dreapta europeană și unionistă și cu restul se vor mai înțelege deoarece au experienta si o mai au, cea din 2019.

De aceea fac un apel sincer și respectuos către toți unioniștii că se află la Chișinău sau în teritoriu, să susțină Platforma DA și consolidând astfel dimensiunea unionistă în cadrul acestei platforme.

Sondajele prezintă o situație foarte îngrijorătoare și aici mă refer la faptul că încrederea în actuala guvernare s-a redus considerabil. Noi am susținut și vom susține actuala guvernare în activitățile și lucrurile bune pe care le fac, iar faptul că venind cu propuneri și sugestii, nu înseamnă că trebuie să se revină la metodele vechi comuniste de a da cu ranga, cu bâta, oricăruia care nu laudă și elogiază PAS-ul. Nu acesta este scopul unei democrații adevărate, dorința noastră de aderare la UE presupune diversitatea de opinii.

Încă o dată fac apel către toți cei care sincer cred în valorile naționale, în reunirea R. Moldova cu România, fiindcă aceasta este cea mai sigură, cea mai rapidă, cea mai eficientă și cea mai necesară cale de integrare europeană, când avem asigurată bunăstarea și prosperitatea în cadrul UE și securitatea noastră, a tuturor, în cadrul NATO”, a declarat Iurie Reniță.

Total
0
Shares
Total
0
Share