Politic

Ivan Diacov: Decizia de a nu permite accesul presei la Filat este corectă!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șase jurnaliști din R. Moldova – Vasile Botnaru de la Europa Liberă, Lorena Bogza de la PRO TV, Natalia Morari de la TV-8, Gheorghe Gonţa de la TVC-21, Nicolae Negru de la Ziarul NAȚIONAL şi Igor Volniţchi de la Tribuna – au semnat un demers la adresa Ministerului Justiției și DIP la începutul lunii decembrie curent, prin care solicită realizarea unui interviu cu Vlad Filat. Într-un răspuns oferit de Departamentul Instituții Penitenciare (DIP) este explicat faptul că acest lucru nu este posibil.

„Condamnatul Vladimir Filat are calitate procesuală în altă cauză penală aflată în procedură. În așa fel, reieșind din prevederile art. 181, aliniat (2) din Codul de executare și punctul 279 din statutul executării pedepsei de către condamnați, DIP nu este în drept să autorizeze întrevederea dumneavoastră cu acesta fără permisiunea specială a organului de urmărire penală sau instanței de judecată, în procedura căreia se află cauza penală”, spune directorul interimar al DIP, Aureliu Suhan.

Într-o postare pe facebook, fostul Procuror al municipiului Chișinău, Ivan Diacov recunoaște că decizia de a nu permite accesul presei la Filat este una corectă: „CE, NU M-AȚI CREZUT? Eu V-am spus că nu vor permite accesul jurnaliștilor pentru intervievarea acuzatului-învinuitului Filat? Nu m-ați crezut. Explic încă o dată, formal administrația a procedat legal”.

 

loading...

Comments are closed.