Alte știri

Ivan Diacov, dezvăluiri despre Bolboceanu: Pentru sume de 50-100 de mii euro aranja procurori şi viceminiştri!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ex-procurorul municipiului Chişinău, Ivan Diacov, a îndemnat opinia publică să nu mai facă erou din fostul deputat democrat Iurie Bolboceanu, condamnat la 14 ani de închisoare pentru trădare de patrie, care a făcut cu mai multe dezvăluiri despre PDM şi Vlad Plahotniuc la emisiunea Politica la TV8. Bolboceanu a dat interviu Nataliei Morari, miercuri, 24 iulie, după ce Curtea de Apel Chişinău a trimis dosarul său la rejudecare şi l-a eliberat din detenţie.

„Iurie Bolboceanu, în cârdăşie criminală cu Zanosiev Zaharia şi Vitalie Czine-Mocanu, care anterior ar fi fost de şase ori acuzat la ani grei de puşcărie, iar acum se află în căutare internaţională, pentru sume mari de bani, aranjau la muncă procurori, şefi de poliţie, viceminiştri”, a povestit Ivan Diacov. 
 
„Un caz concret, în care ei extorcau 150.000 euro, preventiv primind 50.000 euro cu dovezi pertinente şi concludente se prăfuieşte şi azi în safeurile Procuraturii Anticorupţie. În acest caz, ei l-au prezentat pe „candidatul” la funcţia de viceministru chiar la preşedintele Parlamentului Lupu”, a spus Ivan Diacov. Ex-procurorul susţine că aceste dovezi sunt în materialele cauzei penale şi are informaţia că aceasta a fost ultima picătură.
 
Diacov mai afirmă că acest grup, din care făcea parte şi Bolboceanu, se ocupa şi cu traficul de droguri. „Complicele lor, care conducea Centrul Internaţional Antidrog, Zanosiev Zaharia, pe alt dosar a primit 8 sau 9 ani de puşcărie şi tot se află în căutare internaţională. Aşa că nu vă stăruiţi să-l faceţi erou şi pe acesta”, a spus Ivan Diacov.
ivan diacov, vlad filat, puscarie nr 13
loading...

Comments are closed.