Economic

JAFUL BANCAR: Suma pagubelor de la MAIB se ridică la peste 30 milioane de lei. Reacția MAI

Pinterest LinkedIn Tumblr

În noaptea de 6 iulie, o filială a băncii comerciale Moldova-Agroindbank din Chișinău a fost ținta hoților. Ei au intrat în clădire prin intrarea de serviciu și au deconectat sistemul de alarmă, dar și camerele de supraveghere, informează Publika.md. 

Potrivit oamenilor legii, „în dimineața zilei de ieri, în jurul orei 9:25, Inspectoratul de Poliție Buiucani a fost alertat de către reprezentanții unei banci că au fost sustrase bunuri. În urma cercetărilor au stabilit că persoane necunoscute, prin deteriorarea gratiilor de protecție a geamurilor, ulterior prin forțarea lor, au pătruns în interiorul băncii și au sustras din conținutul casetelor individuale a depozanților bani şi alte bunuri. Camerele de supraveghere şi alarma au fost deconectate. Persoanele, care se fac vinovate, riscă până la 12 ani de pușcărie. Suma pagubei se stabilește”, se spune în mesajul poliției.

Până la această oră, 25 de persoane au anunțat că au vut de suferit în urma jafului bancar. Suma pagubelor se ridică la peste 30 milioane de lei. Amintim că ieri conținutul din 82 de casete la din sediul băncii comerciale Moldova Agroindbank, de pe str. Ion Creangă din Capitală, a fost furat.
 
Totodată, unii clienți ai băncii au povestit că sâmbătă au fost audiați pe marginea cauzei penale, care a fost pornită de oamenii legii. Clienții băncii au mai spus că pagubele sunt enorme și din această cauză au solicitat o întrvedere cu conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI), în special cu ministrul Andrei Năstase, dar deocamdată nu au primit niciun răspuns.
 
Reprezentanții MAI deocamdată nu au comentat cazul.
loading...

Comments are closed.