Alte știri

Japonia anunță despre încetarea stării de urgență

Pinterest LinkedIn Tumblr

Premierul Shinzo Abe a anunţat luni încetarea stării de urgenţă în toată Japonia, transmite AFP. Restricţiile aplicate din 7 aprilie pentru combaterea coronavirusului erau încă în vigoare la Tokyo, potrivit stiriletvr.ro.

Starea de urgenţă fusese declarată iniţial în capitală şi în alte şase regiuni, apoi extinsă la întreaga ţară. Termenul de 6 mai a fost ulterior prelungit până la 31 mai, dar guvernul a decis că epidemia de COVID-19 este suficient ţinută sub control pentru a reveni încă din 14 mai asupra măsurilor stricte în 39 din cele 47 de prefecturi. Joia trecută a încetat starea de urgenţă şi pentru Kyoto şi Osaka.

Până duminică, în Japonia se înregistraseră oficial 16.581 de cazuri de contaminare cu coronavirus, din care 830 au dus la decese.

Guvernul nipon nu poate impune restricţii de circulaţie în cadrul stării de urgenţă, ci doar face recomandări cetăţenilor să stea la domiciliu, iar magazinelor neesenţiale să rămână închise. Abe le-a cerut compatrioţilor săi să dea dovadă de prudenţă în continuare şi să se adapteze la ‘noua normalitate’ după încetarea stării de urgenţă, avertizând că ‘dacă lăsăm garda jos, infecţia se va răspândi rapid’.

Citește și: VIDEO // Scene incredibile într-un cartier din Moscova, cu arme de foc: ”A fost înfricoșător”

loading...

Comments are closed.